Stokbroodhapjes Italiaanse

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2595 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Op stokbrood
  2. Rooster de sneetjes licht, wrijf aan beide kanten in met een opengesneden teen knoflook en bedruppel met olijfolie
  3. Bestrijk met de volgende mengseltjes: Kippenlevermousse zet 250 g kippenlevertjes 3 minuten in heet water, dep droog en snij kleiner
  4. Fruit in 4 lepels olijfolie 1 lepel geraspte rode ui en een geperst teentje knoflook
  5. Bak de levertjes 3 minuten mee, voeg 2 lepels citroensap, zout en peper toe
  6. Laat inkoken, prak de levertjes fijn en laat afkoelen
  7. Olijvenpasta pureer 150 g ontpitte zwarte olijven, 4 ansjovisfilets, 2 lepels uitgelekte kappertjes, 1 teentje knoflook en 4 lepels olijfolie
  8. Royaal met fijngeknipte peterselie bestrooien
  9. Eierpâté kook 4 eieren hard en maak ze fijn
  10. roer er 2 lepels fijngehakte mixed pickles en 2 lepels (citroen)mayonaise door
  11. Met kappertjes garneren
  12. Zalm laat een blikje zalm uitlekken, meng met 1 lepel peterselie, 2 lepels citroensap, zout en peper en zoveel boter tot het een smeuïge massa is
  13. Garneren met ansjovisolijven in plakjes
  14. Tomaat met Mozzarella laat een blikje tomaatstukjes uitlekken en op laag vuur zacht worden
  15. Schep hierin 2 lepels uitgelekte witte bonen uit een pot en 2 lepels basilicumblaadjes
  16. Op smaak bengen met peper en zout
  17. Leg op de sneetjes stokbrood en leg op elke portie een plakje Mozzarella
  18. Met een basilicumblaadje garneren
  19. Hammousse met asperges hak 150 g achterham zeer fijn en roer door 75 g verse roomkaas
  20. Maak op smaak met peper, 1 lepel Italiaanse kruiden en selderijzout
  21. Met groene aspergepunten uit blik garneren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha