Tomaten gevuld1

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1014 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de bovenkant van de tomaten, schep het vruchtvlees en de zaadjes eruit en bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout
  2. Zet ze ondersteboven op een rooster en laat ze uitlekken
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de courgettes, champignons, wortel, bosuitjes en knoflook in ± 5 minuten beetgaar
  4. Schep de groenten in een kom (niet van aluminium, omdat azijn samen met aluminium kleur- en smaakveranderingen doet ontstaan)
  5. Voeg 1/2 eetlepel wijnazijn toe en roer alles goed door elkaar
  6. Dek de kom af en zet hem ± 15 minuten in de koelkast
  7. Meng de rijst met de rest van de azijn en 1/8 theelepel zout en peper in een kom en voeg het groentemengsel en de peterselie toe
  8. Roer alles goed door elkaar, vul de uitgeholde tomaten met het mengsel en leg het 'hoedje' weer terug
  9. Garneer elke tomaat met een takje peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha