Tomaten op verschillende manieren gevuld

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1586 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het kapje van de tomaten
  2. Lepel het vruchtvlees eruit
  3. Hol de tomaten van binnen goed uit
  4. Strooi zout en peper in de tomaat en zet deze omgekeerd op een houten plank of bord zodat het overtollige vocht eruit kan lopen
  5. Vul de tomaten vervolgens met onderstaande vullingen: Bereiding maïsvulling: laat de maïs uitlekken op een zeef
  6. Maak een sausje van de ui, azijn, olie, zout, peper en suiker
  7. Schenk dit over de maïskorrels en laat 30 minuten intrekken
  8. Vul de tomaten met dit mengsel
  9. Bereiding tonijnvulling: laat de tonijn uitlekken op een vergiet
  10. Bewaar de olie van de tonijn
  11. Meng de olie met citroensap, zout, peper, suiker en de kappertjes
  12. Verdeel de tonijn met een vork in kleinere stukjes
  13. Schenk het sausje er over uit
  14. Vul de tomaten met de tonijn
  15. Garneer met een partje citroen
  16. Bereiding kaasvulling: leg de blokjes kaas in een kom
  17. Verwarm de amandelen in een droge koekenpan
  18. Roer goed om verbranden te voorkomen
  19. Druk de amandelen fijn met een houten lepel
  20. Meng ze door de kaasblokjes
  21. Maak een sausje van zure room, zout en paprikapoeder
  22. Schenk dit over de kaasblokjes uit
  23. Meng alles zorgvuldig
  24. Laat even intrekken
  25. Vul de tomaten ermee
  26. Bereiding taugehvulling: was de taugeh en laat hem uitlekken
  27. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de taugeh onder geregeld omscheppen op hoog vuur
  28. Laat vervolgens afkoelen
  29. Maak een sausje van azijn, olie, ketjap, zout, paprikapoeder en suiker
  30. Schenk dit over de taugeh uit als deze nog enigszins warm is
  31. Laat de taugeh nu goed afkoelen en vul er de tomaten mee
  32. Bereiding hamvulling: maak van de mayonaise, slagroom, tomatenketchup, mosterd, zout, peper en de helft van de peterselie een sausje
  33. Schep hier de reepjes ham door
  34. Laat dit 30 minuten intrekken
  35. Vul er dan de tomaten mee
  36. Garneer met de rest van de gehakte peterselie
  37. Bereiding eivulling: Snijd de hardgekookte eieren in grove stukken
  38. Maak een sausje van de ansjovisfilets, eierdooier, azijn, olie, zout, cayennepeper en peterselie
  39. Meng dit alles met de stukjes ei en laat dit 30 minuten intrekken
  40. Vul de tomaten met de eiersalade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha