Specials
Hamburger recepten
Barbecue recepten
Kerst recepten
Halloween recepten
Thanksgiving recepten
» Alle specials
Recepten
Nieuwste recepten
Hoogst gewaardeerde
Meest bekeken
Tomaten op verschillende manieren gevuld
borrelhapjes
Portie:
4 personen
Kooktijd:
20 minuten
Bekeken:
1746 x
Print
Ingrediënten
8 tomaten
zout, versgemalen peper
1. maïsvulling:
1/2 literblik maïskorrels, 1 gesnipperde ui, 2 el kruidenazijn, 3 el olijfolie, zout, vers gemalen peper, 1/2 tl suiker
2. Tonijnvulling:
1 blikje tonijn in olie, 4 el citroensap, zout, vers gemalen peper, 1/2 tl suiker, 1 el kappertjes, partjes citroen
3. Kaasvulling:
250 gr Goudse kaas in blokjes gesneden, 2 el gesnipperde amandelen, 4 el zure room, zout, 1/2 tl paprikapoeder
4. Taugehvulling:
150 gr taugeh, 1 el olie, 2 el kruidenazijn, 4 el olijfolie, 1 el ketjap, zout, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl suiker
5. Hamvulling:
250 gr gekookte ham in reepjes gesneden, 3 el mayonaise, 2 el slagroom, 2 el tomatenketchup, 1/2 tl mosterd, zout, vers gemalen peper, 2 el gehakte peterselie
6. Eivulling:
4 hardgekookte eieren, 4 fijngesneden ansjovisfilets, 1 losgeklopte eierdooier, 2 el azijn, 1 el olie, zout, cayennepeper naar smaak, 1 el gehakte peterselie
Bereiding
Snijd het kapje van de tomaten
Lepel het vruchtvlees eruit
Hol de tomaten van binnen goed uit
Strooi zout en peper in de tomaat en zet deze omgekeerd op een houten plank of bord zodat het overtollige vocht eruit kan lopen
Vul de tomaten vervolgens met onderstaande vullingen: Bereiding maïsvulling: laat de maïs uitlekken op een zeef
Maak een sausje van de ui, azijn, olie, zout, peper en suiker
Schenk dit over de maïskorrels en laat 30 minuten intrekken
Vul de tomaten met dit mengsel
Bereiding tonijnvulling: laat de tonijn uitlekken op een vergiet
Bewaar de olie van de tonijn
Meng de olie met citroensap, zout, peper, suiker en de kappertjes
Verdeel de tonijn met een vork in kleinere stukjes
Schenk het sausje er over uit
Vul de tomaten met de tonijn
Garneer met een partje citroen
Bereiding kaasvulling: leg de blokjes kaas in een kom
Verwarm de amandelen in een droge koekenpan
Roer goed om verbranden te voorkomen
Druk de amandelen fijn met een houten lepel
Meng ze door de kaasblokjes
Maak een sausje van zure room, zout en paprikapoeder
Schenk dit over de kaasblokjes uit
Meng alles zorgvuldig
Laat even intrekken
Vul de tomaten ermee
Bereiding taugehvulling: was de taugeh en laat hem uitlekken
Verwarm de olie in een pan en bak hierin de taugeh onder geregeld omscheppen op hoog vuur
Laat vervolgens afkoelen
Maak een sausje van azijn, olie, ketjap, zout, paprikapoeder en suiker
Schenk dit over de taugeh uit als deze nog enigszins warm is
Laat de taugeh nu goed afkoelen en vul er de tomaten mee
Bereiding hamvulling: maak van de mayonaise, slagroom, tomatenketchup, mosterd, zout, peper en de helft van de peterselie een sausje
Schep hier de reepjes ham door
Laat dit 30 minuten intrekken
Vul er dan de tomaten mee
Garneer met de rest van de gehakte peterselie
Bereiding eivulling: Snijd de hardgekookte eieren in grove stukken
Maak een sausje van de ansjovisfilets, eierdooier, azijn, olie, zout, cayennepeper en peterselie
Meng dit alles met de stukjes ei en laat dit 30 minuten intrekken
Vul de tomaten met de eiersalade
Soortgelijke recepten
Tomaten op verschillende manieren gevuld1
20 min
Tomaten gevuld
20 min
Tomaten gevuld koud
20 min
Reageer zelf op dit recept
Naam:
*
Vul het nummer in:
*
Reactie:
*
Populair
Bekeken
De populairste recepten:
Aardbeienflip
Champignonsoep met kruidenkaas
Valentijns koekjes
De meest bekeken recepten:
Jamie Olivers Tomaten- en paprikasoep met basilicu...
674987x
Biefstuk met cognacsaus heerlijk voor de kerstdage
537209x
Jamie oliver aardappel partjes uit de oven
418139x
Categorieën
bbq
bijgerechten
borrelhapjes
brood
desserts
dranken
feestdagen
hoofdgerechten
ijs
magnetron
ovenschotels
pannenkoeken
pasta
risotto
salades
sauzen
soep
tapas
vegetarisch
vis
vlees
voorgerechten
wok