Tomaten op verschillende manieren gevuld1

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 959 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het kapje van de tomaten, lepel het vruchtvlees eruit, hol de tomaten van binnen goed uit, strooi zout en peper in de tomaten en zet ze omgekeerd op een houten plank of bord, zodat het overtollige vocht eruit kan lopen
  2. Vul de tomaten vervolgens met onderstaande vullingen: 1) Laat de maïs uitlekken op een zeef
  3. Maak een sausje van de ui, azijn, olie, zout, peper en suiker
  4. Schenk dit over de maïskorrels en laat het 30 minuten intrekken
  5. Vul de tomaten met dit mengsel
  6. 2) Laat de tonijn uitlekken op een vergiet (bewaar de olie)
  7. Meng de olie met citroensap, zout, peper, suiker en de kappertjes
  8. Verdeel de tonijn met een vork in kleinere stukjes
  9. Schenk het sausje erover
  10. Vul de tomaten met de tonijn
  11. Garneer met een partje citroen
  12. 3) Leg de blokjes kaas in een kom
  13. Verwarm de amandelen in een droge koekenpan
  14. Roer goed, om verbranden te voorkomen
  15. Druk de amandelen met een houten lepel fijn en meng ze door de kaasblokjes
  16. Maak een sausje van zure room, zout en paprikapoeder
  17. Schenk dit over de kaasblokjes
  18. Meng alles zorgvuldig, laat even intrekken en vul de tomaten ermee
  19. 4) Was de taugeh en laat hem uitlekken
  20. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de taugeh onder geregeld omscheppen op hoog vuur
  21. Laat hem vervolgens afkoelen
  22. Maak een sausje van azijn, olie, ketjap, zout, paprikapoeder en suiker
  23. Schenk dit over de taugeh als deze nog enigszins warm is
  24. Laat de taugeh nu goed afkoelen en vul er de tomaten mee
  25. 5) Maak van de mayonaise, slagroom, tomatenketchup, mosterd, zout, peper en de helft van de peterselie een sausje
  26. Schep hier de reepjes ham door en laat het 30 minuten intrekken
  27. Vul er dan de tomaten mee
  28. Garneer met de rest van de gehakte peterselie
  29. 6) Snijd de eieren in grove stukken
  30. Maak een sausje van de ansjovisfilets, eierdooier, azijn, olie, zout, cayennepeper en peterselie
  31. Meng dit alles met de stukjes ei en laat dit 30 minuten intrekken
  32. Vul de tomaten met de eiersalade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha