Uien-kaasogen

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1030 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de gist aan met een gedeelte van het lauwwarme water
  2. Maak in het meel een kuiltje en giet daarin de aangemaakte gist, de zachte boter en de rest van het lauwwarme water
  3. Strooi het zout langs de buitenrand
  4. Kneed er een deeg van en laat dit rijzen tot de dubbele hoeveelheid
  5. Vulling: hak de uien klein en bak ze in de boter lichtbruin
  6. Kneed de vulling door het deeg
  7. Verdeel het deeg in stukken van 50 gram
  8. Rol elk deegstukje rond op en druk het met de handen plat
  9. Druk dan met de vingers in het midden het broodje nog platter, zodat als het ware een deegrand wordt gevormd
  10. Leg de broodjes op een ingevette bakplaat
  11. Laat ze rijzen tot het volume bijna is verdubbeld
  12. Afwerking: hak de uien fijn en meng ze met de gemalen kaas
  13. Verdeel dit over de holten van de broodjes
  14. Klop een ei los met een scheutje melk en giet dit op het uienkaasmengsel
  15. Bak de broodjes direct 20 minuten op 220 C

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha