Visp en gamba gevulde buideltjes van

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1296 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pocheer 12 gamba's met peper, zout en wat bouquet heel langzaam in wat witte wijn
  2. Draai de snoekbaars in een keukenmachine fijn en voeg het eiwit toe
  3. Wrijf dit met behulp van een pollepel door een zeef en zet de farce op ijs
  4. Spatel de room door de farce en voeg de gare, gesneden gamba's en de gehakte basilicum toe
  5. Proef na en breng zo nodig op smaak
  6. Neem de loempiavelletjes en leg er een eetlepel visfarce op
  7. Pak de punten van de velletjes bij elkaar en vorm er buideltjes van
  8. Bind ze met een stukje opbindtouw niet te strak met een knoop vast, zodat u het touwtje na het bakken gemakkelijk kunt verwijderen
  9. Frituur de buideltjes in hete olie (180 °C)
  10. Maak een beslag van het tempurameel (verkrijgbaar bij de Chinese toko)
  11. Snijd de overige gamba's overlangs door en verwijder het zwarte darmkanaal
  12. Haal ze door het tempurabeslag en bak ze in de olie goudgeel
  13. Schik de gamba's op een bedje van wat gesmoorde prei en wat gerookt spek
  14. Maak het gerecht af met enkele peulen
  15. Stamp voor de saus de gambakarkassen fijn en zet ze in een pan met de olijfolie aan
  16. Doe er de grofgesneden groenten, de knoflook en de tijm bij, Laat de tomatenpuree kort mee smoren en blus de pan met de cognac en de witte wijn
  17. Voeg vervolgens de gewassen visgraten toe en vul de pan met water op
  18. Laat het op laag pitje ± 20 minuten trekken en zeef de fumet
  19. Laat de fumet tot de helft inkoken, voeg dan de room toe en kook dit in tot een saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha