Wiener tellersulz Weense aspic met fricadeau

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 857 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Fricandeau in blokjes van 1 cm snijden
  2. Gelatine ± 5 minuten weken in ruim koud water
  3. Fond met port verwarmen
  4. Gelatine uitknijpen en van vuur af in fond oplossen
  5. Zout en peper toevoegen en gelei tot lobbig laten afkoelen
  6. Helft van gelei in vorm schenken
  7. Helft van fricandeau, paprika en kappertjes erin strooien
  8. Afgedekt in koelkast in ± 1 uur lobbig laten worden
  9. Rest van gelei erover schenken en rest van ingrediënten erin strooien
  10. Bovenkant gladstrijken
  11. Afgedekt in koelkast in ± 6 uur stevig laten worden
  12. Vorm 1 seconde in heet water dompelen en aspic op schaal keren
  13. In plakjes snijden en plakjes diagonaal halveren
  14. Op kleine bordjes toefje waterkers met 2 plakjes aspic erop schikken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha