Afbakstokbroodjes-variaties

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2338 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Met afbak-stokbroodjes kan je ook leuke dingen doen! Het simpelst is: open snijden, royaal besmeren met kruidenboter, en afbakken
  2. Daar kan je eindeloos op door varieren
  3. Ik noem maar wat: - behalve boter, ook kaas erop doen, en/of spek, bacon of ham
  4. In de praktijk is gebleken dat spek of bacon in kleinere stukjes makkelijker weghapt
  5. - Wikkel het brood in plakjes spek en/of bacon - Voeg gedroogde kruiden toe, zoals Italiaanse (pizza)kruiden, Provençaalse kruiden, etc
  6. Experimenteer!!! - veel mensen huiveren nog van olijven (hoe is het mogelijk
  7. )
  8. Doe, als mensen bij je mee-eten, in het opengesneden stokbrood plakjes of stukjes olijf
  9. Ervaren olijf-eters kunnen ook wel uit de voeten met halve olijven
  10. Gevulde olijven zijn extra spannend! - andere vul-ideetjes: stukjes ansjovis (even weken in melk scheelt aanzienlijk in de zoute smaak), stukjes tonijn uit blik (naar eigen smaak op olie- of op waterbasis), plakjes tomaat (ik prefereer trostomaten), besmeren met pesto (al dan niet samen met de kruidenboter), etc etc etc
  11. Laat je inspiratie maar zijn gang gaan! Kortom: die afbak-stokbroodjes zijn ook een bron van inspiratie bij mij, en als ik er een bakkie zelfgetrokken kippensoep bij doe, is dat altijd een succesvolle lunch of diner bij verjaardagen en zo!

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha