Broodjes Chinese zoete

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 838 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Giet de melk in een steelpan en breng haar aan de kook
  2. Voeg suiker, zout en reuzel of vet toe en laat het smelten
  3. Neem de pan van het vuur en laat het tot lauw afkoelen
  4. Doe het warme water in een kommetje en strooi er de gist en een paar korrels suiker in
  5. Roer even, laat het 5 minuten staan en meng het door de melk
  6. Doe het over in een beslagkom, voeg 225 gr bloem en het losgeklopte ei toe en klop met een garde tot een luchtig deeg is verkregen
  7. Strooi de rest van de bloem op het werkvlak, doe het deeg daarop over en kneed het met de handen tot het zacht en soepel is en niet meer plakt
  8. Doe het over in een schaal, dek die af en laat het deeg op een warme plaats minstens 1 uur rijzen; het moet in volume zijn verdubbeld
  9. Vermeng in een wok de ingrediënten voor de vulling en verwarm dit door en door
  10. Laat daarna afkoelen
  11. Kneed het deeg nog even door, verdeel het in 12-14 gelijke stukjes, draai die tot balletjes en maak daarvan ronde plakjes met een doorsnee van ± 10 cm
  12. Druk met de achterkant van een mes of een eetstokje tweemaal in het deegplakje, zodat een kruis ontstaat en precies het midden wordt aangegeven
  13. Snijd op de lijnen een stuk in, maar laat 5 cm in het midden heel
  14. Verdeel de vulling daarover
  15. Vouw reepjes deeg in de vorm van een rozet naar elkaar toe en knijp ze met de vingers dicht
  16. Vet een stuk aluminiumfolie met een paar druppels olie in
  17. Doe de broodjes over op een bakblik, bestrijk ze met wat melk en dek ze af met folie
  18. Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de broodjes 20-25 minuten bij een temperatuur van 190°C of gasovenstand 5

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha