Broodjes met tonijnsalade harde

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1498 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook het ei hard, laat het schrikken onder de koude kraan en pel het
  2. Snijd het vervolgens in 8 schijfjes
  3. Verwijder de kapjes van de broodjes en hol ze uit
  4. Laat de tonijn uitlekken
  5. Snijd de kaas in hele kleine blokjes
  6. Was de tomaat, halveer ze, verwijder het sap en de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes
  7. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees eveneens in stukjes
  8. Was het stukje paprika en snijd het klein
  9. Pel het uitje en snijd het in fijne ringen
  10. Was het pepertje, verwijder de zaadjes en snipper het vervolgens heel fijn
  11. Maak de slasaus
  12. Roer de mosterd los met de olie, voeg er de wijnazijn aan toe en breng op smaak met de suiker, de helft van de fijngesnipperde spaanse peper, peper en zout
  13. Vermeng de tonijn met de kaas, de uiringen en de tomaat-, komkommer- en paprikastukjes
  14. Roer er tenslotte de slasaus onder en breng eventueel verder op smaak met nog wat fijngesnipperde spaanse peper
  15. Was de slabladeren en laat ze uitlekken
  16. Besmeer de binnenkant van de broodjes met wat margarine en leg er de slablaadjes op
  17. Vul de broodjes vervolgens met de tonijnsalade en versier ze met de eischijfjes
  18. Plaats er de kapjes tenslotte schuin op

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker19 mrt 2007 om 13:20 Reageer

    Erg lekker!Ik heb een aantal ingredienten vervangen omdat we ze niet in huis hadden, maar de visliefhebbers hier hebben ervan gesmuld! Wel duidelijk zo'n gerecht waarbij het langer duurt om te maken dan om op te eten...


Reageer zelf op dit recept

kaptcha