Canape Dandy asperge garnaal truffel

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1550 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Een koud buffet is eigenlijk niet compleet zonder canapes: miniboterhammetjes van wit of bruin brood, bestreken met een samengestelde boter en belegd met heerlijkheden
  2. Veel aandacht wordt besteed aan de opmaak van de canapes
  3. Voor de canape Dandy kunnen het beste pinkdikke asperges gebruikt worden, zodat er een goede verhouding ontstaat tussen de afmetingen van de aspergepunten en de garnalen
  4. Twee kilo asperges leveren voldoende punten op
  5. Begin met de boter voor de kruidenboter op een schaaltje te leggen om ze op kamertemperatuur te brengen
  6. Snij de punten (circa 3 centimeter lang) van de asperges af en leg ze in vers water
  7. Gaar de stengels volgens het basisrecept
  8. Terwijl de asperges staan te garen kunnen de kruidenboter en de mayonaise gemaakt worden
  9. Eerst maar de kruidenboter
  10. Maak de groene kruiden schoon, spoel ze af onder de koude kraan, haal de steeltjes eraf en leg ze, zonder steeltjes, enkele minuten in kokend water waaraan iets zout is toegevoegd
  11. Schep de kruiden uit het water, spoel ze af onder de koude kraan om hun frisgroene kleur te bewaren, dep ze droog om een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze ragfijn
  12. Pers de citroen uit en zeef het sap
  13. Roer de boter smeuig en roer er de kruiden door
  14. Druk de boter door een fijne zeef en breng ze op smaak met versgemalen peper, zout en een druppeltje citroensap
  15. Maak de mayonaise en zet die koel weg
  16. Kook het ei hard, pel het en hak het geel fijn
  17. Haal de asperges uit het kooknat, laat ze uitlekken en leg ze in de koelkast (maak er bijvoorbeeld soep of salade van)
  18. Neem wat aspergenat, breng het tegen het kookpunt aan en pocheer hierin de aspergepunten
  19. Vier minuten is voldoende
  20. Steek intussen rondjes met een diameter van circa 4 centimeter uit de sneetjes casinobrood
  21. Vierkantjes van 4 X 4 centimeter snijden mag ook
  22. Maak de sla schoon, spoel de bladeren goed af en slinger ze droog
  23. Zoek de fijne blaadjes uit het hart uit
  24. Bestrijk de canape met de kruidenboter en leg er een bedje van slablaadjes op
  25. Kijk de garnalen na en roer ze door de mayonaise
  26. Schep er voorzichtig de aspergepunten door
  27. Hak de truffel fijn
  28. Strooi wat gehakt eigeel en gehakte truffel over de canape

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha