Canape Madeleine asperge kippenlever

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 919 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Begin met de kippenlevertjes schoon te maken (afspoelen onder de koude kraan, losse vliesjes en peesjes verwijderen)
  2. Droog ze met een schone theedoek of wat keukenpapier en snij ze in stukjes
  3. Enkele uren marineren in madera
  4. Die marineertijd kan uitstekend benut worden om de asperges te bereiden
  5. Voor de canape Madeleine zijn alleen de punten nodig (ongeveer 4 centimeter lang) en omdat ze zo delicaat zijn, worden ze apart gekookt
  6. De stukken die overblijven kunnen dienen voor een soep, een salade of een aspergepuree
  7. Schil en gaar de stengels volgens het basisrecept
  8. Terwijl de asperges staan te garen kunnen de levertjes afgewerkt worden
  9. Leg de boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen
  10. Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn
  11. Fruit ze glazig
  12. Haal de stukjes lever uit de madera en dep ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier
  13. Sauteer ze (bakken op een laag vuur onder voortdurend roeren) samen met het takje tijm en het laurierblaadje enkele minuten
  14. Giet er een beetje madera bij en schraap het aanbaksel van de bodem van de pan
  15. Vis er het takje tijm en het laurierblaadje uit en wrijf de blokjes lever met een houten lepel door een fijne zeef
  16. Giet ook het braadvocht door de zeef
  17. Roer de boter smeuig en roer er de gepureerde kippenlevers door
  18. Breng de massa op smaak met versgemalen peper en zout
  19. Haal de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en pureer ze
  20. De puree kan in de koelkast (enkele dagen) of diepvries bewaard worden
  21. Naam wat aspergenat en pocheer (tegen de kook aan garen) hierin de aspergepunten
  22. Vier minuten is voldoende
  23. Snij intussen de sneetjes casinobrood in rechthoekjes van 3 X 5 centimeter
  24. Haal de dragonblaadjes van de steeltjes, spoel ze goed schoon en dep ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier
  25. Bestrijk de canapes met een laagje puree en leg op elke canape een randje dragonblaadjes
  26. Haal de gare aspergepunten voorzichtig uit het kooknat en leg ze even op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om uit te lekken en af te koelen
  27. Druk op elke canape Madeleine een paar afgekoelde aspergepunten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha