Canape Madrid Asperge druif olijf

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 880 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voor de canape Madrid wordt het dunne sneetje brood aan één zijde geroosterd
  2. Bij dit gerecht zijn alleen de aspergepunten nodig
  3. Neem daarom 24 mooie, wijsvingerdikke asperges
  4. De overschietende stengels kunnen verwerkt worden tot soepen, salades en purees
  5. Pocheer de aspergepunten tot ze goed gaar zijn (circa 4 minuten), haal ze uit het kooknat en laat ze uitlekken
  6. Bewaar het kooknat
  7. Snij, terwijl de asperges staan te garen, de korstjes van de sneetjes casinobrood en snij er rechthoekjes van 3 X 5 centimeter van
  8. Strijk een zijde in met boter, smelt wat boter in een koekenpan en rooster de sneetjes licht aan de beboterde zijde
  9. Laat ze afkoelen
  10. Pel de muskaatdruiven en ontpit ze
  11. Het gemakkelijkst gaat dit met een doodgewone haarspeld
  12. Schuif de haarspeld met het gebogen einde in de druif en trek de pitjes eruit
  13. Snij de muskaatdruiven door
  14. Laat de olijven uitlekken
  15. Knijp de gelatine uit en los hem op in 1 dl goed gezeefd en warm aspergenat
  16. Snij de brie in dunne plakjes
  17. Beboter de ongeroosterde kant van de canapes en beleg ze met de kaas
  18. Leg er drie aspergepunten op en leg er een halve olijf en een halve druif op
  19. Giet er een beetje lauwe gelei op en laat dat opstijven in de koelkast
  20. Trek er eventueel een tweede laagje gelei over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha