Croissant gevuld met champignons en rozemarijnsaus

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 925 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de champignons in plakjes
  2. Snipper het ui
  3. Fruit het ui zachtjes 3 minuten in de boter
  4. Pers de knoflook erboven uit
  5. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee tot het vocht uit de champignons is verdampt
  6. Knip 3 takjes peterselie en 4 takjes bieslook erboven fijn
  7. Op smaak brengen met peper en zout en af laten koelen
  8. Strooi het sesamzaad in een plat bord
  9. Rol het deeg uit
  10. Snij 2 plakjes in 6 driehoekjes
  11. Rol die op tot minicroissant en druk de bovenkant in de sesamzaad
  12. Schep op de 4 andere plakjes het champignonmengsel en rol op tot croissants
  13. Tot gebruik in de koelkast leggen
  14. Verwarm in een steelpan wijn met bouillonpoeder en rozemarijn
  15. Roer de crème fraîche erdoor
  16. Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen
  17. Verwarm de oven op 225°
  18. Leg de grote croissants op de bakplaat en bak 5 minuten, doe de minicroissants erbij en bak nog 10 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn
  19. Verwarm de saus weer en verdeel de saus over 4 borden
  20. Leg op elk bord 1 grote en 3 kleine croissants
  21. Garneren met een toefje peterselie en ½ sprietje bieslook

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha