Specials
Hamburger recepten
Barbecue recepten
Kerst recepten
Halloween recepten
Thanksgiving recepten
» Alle specials
Recepten
Nieuwste recepten
Hoogst gewaardeerde
Meest bekeken
Focaccine del giardiniere uit een bloempotje
brood
Portie:
4 personen
Kooktijd:
20 minuten
Bekeken:
828 x
Print
Ingrediënten
250 gr aardappelen
30 gr verse gist
250 gr bloem
1 theelepel suiker
50 gr zachte boter
1/2 theelepel zout
± 3 eetlepels olie
Bereiding
Kook de aardappelen in de schil in ± 20 minuten gaar
Pel ze, laat ze iets afkoelen en pureer ze
Roer de gist met 2 eetlepels lauwwarm water los
Vermeng de bloem en de aardappelpuree
Maak in het midden een kuiltje en doe de gistoplossing, de suiker en de boter erin
Strooi het zout op de rand en meng de ingrediënten
Voeg 1 dl lauwwarm water toe en kneed het mengsel tot een glad en soepel deeg
Vorm het deeg tot een bal, besprenkel die met olie en laat het deeg afgedekt met plasticfolie ± 1 uur op een lauwwarme plaats rijzen
Kneed het deeg nogmaals goed door en verdeel het in 8 gelijke stukken
Vorm de stukken deeg tot ballen en doe die in de bloempotjes
Besprenkel de bovenkant met olie en laat opnieuw afgedekt met plasticfolie ± 1 uur rijzen
Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood in de potjes in 35-40 minuten goudbruin en gaar
Soortgelijke recepten
Eend met armagnac gevuld
20 min
Eend met groene pepersaus tamme
20 min
Eend geconfijt
20 min
Reageer zelf op dit recept
Naam:
*
Vul het nummer in:
*
Reactie:
*
Populair
Bekeken
De populairste recepten:
Aardbeienflip
Champignonsoep met kruidenkaas
Valentijns koekjes
De meest bekeken recepten:
Jamie Olivers Tomaten- en paprikasoep met basilicu...
672950x
Biefstuk met cognacsaus heerlijk voor de kerstdage
535233x
Jamie oliver aardappel partjes uit de oven
416185x
Categorieën
bbq
bijgerechten
borrelhapjes
brood
desserts
dranken
feestdagen
hoofdgerechten
ijs
magnetron
ovenschotels
pannenkoeken
pasta
risotto
salades
sauzen
soep
tapas
vegetarisch
vis
vlees
voorgerechten
wok