Focaccine del giardiniere uit een bloempotje

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 778 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in de schil in ± 20 minuten gaar
  2. Pel ze, laat ze iets afkoelen en pureer ze
  3. Roer de gist met 2 eetlepels lauwwarm water los
  4. Vermeng de bloem en de aardappelpuree
  5. Maak in het midden een kuiltje en doe de gistoplossing, de suiker en de boter erin
  6. Strooi het zout op de rand en meng de ingrediënten
  7. Voeg 1 dl lauwwarm water toe en kneed het mengsel tot een glad en soepel deeg
  8. Vorm het deeg tot een bal, besprenkel die met olie en laat het deeg afgedekt met plasticfolie ± 1 uur op een lauwwarme plaats rijzen
  9. Kneed het deeg nogmaals goed door en verdeel het in 8 gelijke stukken
  10. Vorm de stukken deeg tot ballen en doe die in de bloempotjes
  11. Besprenkel de bovenkant met olie en laat opnieuw afgedekt met plasticfolie ± 1 uur rijzen
  12. Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood in de potjes in 35-40 minuten goudbruin en gaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha