Foccacia met olijven

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 881 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Foccacia is luchtig brood, dat traditioneel wordt gegeten met een straaltje olijfolie erover
  2. Daarom zitten er altijd putjes in de bovenkant; die zorgen ervoor dat de olie goed door het brood wordt opgenomen
  3. Meng de broodmix volgens de aanwijzingen op het pak met lauw water
  4. Gebruik 3 eetlepels olijfolie in plaats van gesmolten boter
  5. Kneed er een soepel deeg van en laat het, afgedekt met huishoudfolie, op een warm plekje rijzen tot twee keer het volume
  6. Laat de olijven uitlekken, dep ze droog en snijd ze in plakjes
  7. Boen de sinaasappel onder warm water schoon en droog hem af
  8. schil de sinaasappel dun, schraap het wit van de schil
  9. Snijd de schil in fijne reepjes (of gebruik een sambaltrekker)
  10. Pers de helft van de sinaasappel uit
  11. Pers 2 tenen knoflook uit
  12. Meng de olijven, knoflook, sinaasappelschil en -sap
  13. Kneed het deeg en duw er een holte in
  14. Schep het olijvenmengsel erin en vouw het deeg dicht
  15. Kneed het deeg goed door, zodat de vulling gelijkmatig wordt verdeeld
  16. Vorm twee bollen van het deeg
  17. Beleg de bakplaat met bakpapier en vet dit dun in met olijfolie
  18. Druk beide deegbollen hierop uit tot twee rechthoekige broden van ± 21/2 cm dik
  19. Dek de broden af met een droogdoek en laat ze nog 30 minuten rijzen
  20. Verwarm de oven voor op 175°C
  21. Druk met de pink op gelijke afstanden putjes in het deeg
  22. Bestrooi de broden dun met wat rozemarijn
  23. Bak de broden onderin de oven in ± 30 minuten gaar en goudbruin
  24. Neem ze uit de oven en besprenkel direct met wat olijfolie
  25. Laat ze op een rooster uitdampen
  26. Snijd de foccacia warm in smalle repen en serveer met olijfolie en (rode) pesto

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha