Iflagun

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 706 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de melk en de helft van het water, voeg het spekvet, de boter, suiker en zout toe en laat het lauw worden
  2. Los de gist in het overblijvende water met wat suiker op en laat 10 minuten borrelen
  3. Meng het dan met het water- en melkmengsel en stort alles in een grote, warme kom
  4. Zeef het meel en voeg het geleidelijk toe, kneed tot het deeg van de wanden van de kom loskomt en laat het dan 10 minuten rusten
  5. Kneed het vervolgens 15 minuten
  6. Smeer een kom in met olie, leg de deegbol erin en bedek het geheel met een vochtige doek
  7. Laat twee uur rijzen
  8. Sla het deeg terug plat en kneed het nog een paar minuten, vorm er dan een rond plat brood van dat op een geoliede bakplaat wordt geplaatst
  9. Pasta: Meng de kruiden tot een pasta en strijk die over het brood uit
  10. Laat het brood dan terug rijzen tot het bijna dubbel zo groot is geworden
  11. Bak het 10 minuten in een op 220 C voorverwarmde oven; zet de oven dan op 170 C en bak nog 30 minuten
  12. Als er na het kloppen op de bodem van het brood een hol geluid tevoorschijn komt, is het klaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha