Jan in de zak

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1309 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem, doe er zout bij en maak er een kuiltje in
  2. Breek het ei erin
  3. Los de gist op in de melk en doe ook in het kuiltje
  4. Roer vanuit het midden en kneed dan een glad deeg
  5. Doe er een natte doek over en laat ¾ uur rijzen
  6. Kneed dan de rozijnen en krenten erdoor
  7. Maak een katoenen of linnen zakje, of een theedoek, vochtig en knijp goed uit, bestrooi van binnen met bloem
  8. Schep het deeg erin maar laat ruimte over om het te laten rijzen
  9. Doe het zakje of de theedoek dicht
  10. Leg in een grote pan een omgekeerd diep bord
  11. Doe er ruim water in en breng aan de kook
  12. Doe het zakje of deeg op het bord en kook op laag vuur in 1½ uur gaar
  13. Haal uit de doek, laat even drogen en serveer warm in plakken, met stroop

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha