Knoflookbrood met paddestoelen

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1386 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Basis brooddeeg: De ingredi?nten met 2,75 dl
  2. lauwwater vermengen en tot een soepel deeg kneden
  3. Probeer het te kneden af te sluiten met een temperatuur van 27 ?C Het deeg afdekken en laten rijzen tot het de dubbele omvang heeft bereikt
  4. Gebruik hiervan 300 g
  5. Bereiding: De gedroogde paddestoelen mat ca
  6. 1,5 dl kokend water overgieten en 30 min
  7. laten weken
  8. Doe de paddestoelen in een zeef en druk het vocht eruit
  9. Bewaar het paddestoelenvocht
  10. De helft van de knoflookpuree achterhouden
  11. DE rest met de overige ingredi?nten (behalve het brooddeeg, de paddestoelen en de pompoenpitten) in een grote kom doen vermengen met het paddestoelenwater en 1,5 dl lauw water en hiervan een soepel deeg kneden
  12. Vervolgens het brooddeeg toevoegen
  13. Beide deegsoorten door kneden grondig tot een uniforme massa vermengen
  14. Ten slotte de pompoenpitten en paddestoeln behoedzaam doorwerken
  15. Het deeg 60 min
  16. laten rijzen
  17. Het deeg in vier gelijke porties verdelen en tot ronde vormen kneden
  18. Zet het deeg dan op een ingevette bakplaat en laat het deeg tot de dubbel omvang rijzen
  19. De oven op 220 ?C voorverwarmen en de broden erin schuiven
  20. Na tien minuten de temperatuur terug brengen tot 200 ?C en de broden dan nog 10 min
  21. bakken
  22. Uit de oven halen en met de resterende knoflookpuree insmeren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha