Palmpasenbrood en haantjes Twents

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1023 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de melk lauwwarm, los de gist in 1 dl melk op
  2. Meng de ingrediënten, liefst met roeren, anders door te kneden, doe dit 15 minuten
  3. Laat onder een vochtige doek op een warme plaats 30 minuten rijzen
  4. Dan nog eens goed doorkneden
  5. Vorm er de onderstaande vormen van
  6. Laat nog 15 minuten rijzen
  7. Bak dan in een oven van 225-250°, temper die na 15 minuten tot 200° en bak totaal 25-30 minuten tot het gaar is
  8. Palmpaaszwaan met kukelhaan: neem voor de grote zwaan 250 g deeg en voor de kuikens 3x 50 g
  9. Maak een rol met ronde uiteinden (voor de grote zwaan: 50 cm lang) en maak er een S van
  10. Gebruik een krent als oog
  11. Doe de zwaan op een natgemaakte bakplaat, leg 2 kuikens op de rug en daar boven weer een kuiken
  12. Bestrijken met losgeklopt ei
  13. Zwanen: maak dit van 100 g deeg en rol een rol van 35 cm
  14. Paaskrans: weeg 550 g deeg af en verdeel in 3 x 150 en 2 x 50 g
  15. Maak van de 3 x 150 g even lange staven van 2-3 cm doorsnee
  16. Maak er een vlecht van
  17. Vorm van de 2 x 50 g iets dikkere staven, van gelijke lengte, en maak er een kruis van
  18. Doe op de bakplaat
  19. Leg de krans eromheen als een band om een wagenwiel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha