Roquefort-nestje

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 914 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C en breng een pot water aan de kook
  2. Snijd het hoedje van de broodjes en verwijder voor ¾ het broodkruim uit de onderkant zodat u een nestje bekomt
  3. Vermeng de zachte boter met de zachte roquefort tot u een gladde massa bekomt en smeer de broodjes hiermee in
  4. Bestrooi met de parmesan
  5. Plaats de broodjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat gedurende 5 minuten bakken
  6. Ondertussen pocheert u de eieren
  7. Breek de eieren apart in een tas
  8. Voeg de azijn toe aan het kokende water
  9. Laat hierin voorzichtig de eieren glijden
  10. Breng met een lepel het eiwit over het eigeel
  11. Laat dit gedurende 3 tot 4 minuten pocheren (= op het kookpunt, zonder echt te koken, laten gaar worden)
  12. Verwijder ze met een schuimspaan
  13. Leg de gepocheerde eieren in de warmkrokante broodjes
  14. Breng op smaak met een weinig zout en peper van de molen en dien onmiddellijk op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha