Sandwiches met Goudsbloem en Oostindische kers

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1056 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. In de zestiende en zeventiende eeuw stonden de blaadjes van de goudsbloem bekend als armeluissaffraan
  2. De gele en oranje blaadjes werden gebruikt om een saffraankleur aan boter, kaas en puddingen te geven
  3. De bladeren van de goudsbloem smaken ongeveer naar de bladeren van de Oostindische kers
  4. Meng de boter met de bloemblaadjes van de goudsbloem en kaneel en voeg citroensap naar smaak toe
  5. Smeer de goudsbloemboter op het brood
  6. Bedek met een laagje bladeren van de Oostindsche kers of goudsbloem en leg er een tweede snee beboterd brood op
  7. Klap de sandwiches dicht en snijd in vorm
  8. Een leuke variatie is een snee wit brood met een snee bruin te bedekken
  9. Schik de sandwiches op een serveerschaal en garneer met de bloemblaadjes van goudsbloem en Oostindische kers
  10. Meteen serveren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha