Scampibroodjes van de grill

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1035 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster het brood onder de grill
  2. Pel de garnalen, dep droog
  3. Roer peper en zout door de maizena en wentel ze erdoor
  4. Maak de helft van de boter warm, bak de garnalen onder geregeld omscheppen, neem uit de pan en bewaar de boter
  5. Snij de champignons in niet te dunne plakken
  6. Doe er citroensap, aroma, peper en zout over en schep om met de peterselie en knoflook
  7. Verwarm de olie bij de bakboter en doe de champignons erbij, doe de deksel erop en smoot langzaam
  8. Verdeel de afgekoelde scampi over de boterhammen
  9. Leg op elk sneetje een plakje ham of bacon en strooi er kerrie over
  10. Smelt de rest van de boter, voeg bloem toe en roer met kleine hoeveelheden tegelijk de melk erbij tot een gladgebonden saus
  11. Los het bouillonblokje erin op en roer er 2 lepels cognac door
  12. Naar smaak aroma, zout en peper erbij
  13. Verdeel over de boterhammen en strooi de kaas erop
  14. Zet onder de grill tot de kaas gekleurd is
  15. Roer de rest van de cognac door de champignons, voeg naar smaak zout, peper en aroma toe
  16. Schep op een voorverwarmde schaal, leg de broodjes er omheen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha