Rooster de worstjes circa 5 minuten onder de grill in de oven
Snijd het stokbrood open en rooster dit ongeveer 1 minuut
Maak een saus van de stukjes tomaat, gesneden basilicum, knoflook, olijfolie en zout en peper
Verdeel de worstjes met de sla, de rode ui, de basilicumblaadjes en de saus over de 4 stukken stokbrood
Serveer mosterd bij de stokbroden
RE Marijke:
Hee, da's opmerkelijk! Ik maak al jaren bij tijd en wijle zoiets (maar zonder de rucola)! De combinatie geitenkaas en honing is werkelijk heerlijk! Zelf gebruik ik ook wel rozemarijn, maar ook tijmblaadjes
De ene keer druppel ik er voor het bakken vloeibare honing op, de andere keer erna
Citroensap gebruik ik daar trouwens niet bij, maar lijkt me heel aantrekkelijk om eens te proberen!
Zo'n Turks brood is ook een leuke alternatieve basis voor pizza!
Snij het open, besmeer de helften met tomatenpuree of kant-en-klare pizzabodemsaus op tomatenbasis (of zelfgemaakte)
Beleg de helften met alles wat je lekker vindt op een pizza
In mijn geval is dat meestal fruits de mer, plakjes feta of mascarpone en wat gedroogde kruiden (kan erg varieren) en zet in een oven van 200-220° tot de kaas gesmolten is
Zorg ervoor dat het brood tot ver op de randen bedekt is, dat vind ik althans lekkerder
Je hebt dus 2 halve broden ofwel 2 pizza's
Een heel globaal recept, maar je kan dan ook eindeloos varieren!