Stokbrood met gegrillde worst

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1056 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de worstjes circa 5 minuten onder de grill in de oven
  2. Snijd het stokbrood open en rooster dit ongeveer 1 minuut
  3. Maak een saus van de stukjes tomaat, gesneden basilicum, knoflook, olijfolie en zout en peper
  4. Verdeel de worstjes met de sla, de rode ui, de basilicumblaadjes en de saus over de 4 stukken stokbrood
  5. Serveer mosterd bij de stokbroden RE Marijke: Hee, da's opmerkelijk! Ik maak al jaren bij tijd en wijle zoiets (maar zonder de rucola)! De combinatie geitenkaas en honing is werkelijk heerlijk! Zelf gebruik ik ook wel rozemarijn, maar ook tijmblaadjes
  6. De ene keer druppel ik er voor het bakken vloeibare honing op, de andere keer erna
  7. Citroensap gebruik ik daar trouwens niet bij, maar lijkt me heel aantrekkelijk om eens te proberen! Zo'n Turks brood is ook een leuke alternatieve basis voor pizza! Snij het open, besmeer de helften met tomatenpuree of kant-en-klare pizzabodemsaus op tomatenbasis (of zelfgemaakte)
  8. Beleg de helften met alles wat je lekker vindt op een pizza
  9. In mijn geval is dat meestal fruits de mer, plakjes feta of mascarpone en wat gedroogde kruiden (kan erg varieren) en zet in een oven van 200-220° tot de kaas gesmolten is
  10. Zorg ervoor dat het brood tot ver op de randen bedekt is, dat vind ik althans lekkerder
  11. Je hebt dus 2 halve broden ofwel 2 pizza's
  12. Een heel globaal recept, maar je kan dan ook eindeloos varieren!

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha