Wiener Patzelgugelhopf Weens tulbandbrood

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 848 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de eieren los in een kopje
  2. Verwarm 1 dl melk tot lauw
  3. Roer bloem, gist, 50 g suiker, vanillesuiker, citroenrasp en zout door elkaar, roer de lauwe melk, 1 lepel rum en de eieren erbij en meng tot een samenhangend deeg
  4. Kneed op een werkvlak in 10 minuten tot een elastisch deeg
  5. Snij 75 g boter in stukjes en kneed stukje voor stukje door het deeg, kneed tot de boter volledig is opgenomen
  6. Doe het deeg weer in de kom, dek af met een vochtige doek of plasticfolie en laat op een warme plaats 11/2 rijzen tot 3x het volume
  7. Hak de noten fijn
  8. Meng ze met het paneermeel en de djahé
  9. verwarm de rest van de melk, suiker en boter tot de suiker is opgelost
  10. Roer dit mengsel en de rest van de rum doort de walnoten
  11. Laat afkoelen
  12. Vet de vorm in
  13. Bestuif het werkvlak met bloem en vorm het deeg tot een lange rol van 10 cm doorsnee
  14. Snij in plakken van 1 cm dik
  15. Bestrijk de plakken met het notenmengsel
  16. bekleed de bodem van de vorm met de plakken, met het notenmengsel naar boven, leg daarop weer een laag plakken en ga zo door tot de vorm voor de helft gevuld is
  17. De laatste laag plakken wordt met de notenlaag omlaag neergelegd in de vorm
  18. Bedek de vorm met een vochtige doek of plasticfolie en laat 1 uur rijzen tot het deeg aan de rand van de vorm staat
  19. Verwarm de oven voor op 175°
  20. Bak de gugelhopf in 45 minuten goudbruin en gaar
  21. Het is gaar als het deeg iets van de vorm wijkt
  22. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen, stort dan op een taartrooster en laat afkoelen
  23. Bestrooien met poedersuiker

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha