Zeeuwse palingbroodjes

brood
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1344 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak een gistdeeg, laat ½ uur rijzen op een warme plek
  2. Was de paling en bestrooi met zout en peper
  3. Kneed het deeg door, rol heel dun uit en snij in lapjes van 7 x 10 cm
  4. Leg op elke lap een mootje paling, maak de zijde deeg naast de paling vochtig met water
  5. Rol de lapjes om de paling, druk de sluitnaad goed aan maar laat de zijkanten open (als saucijzenbroodjes)
  6. Leg op een ingevette bakplaat, bestrijk met ei en laat nog ½ uurtje rijzen
  7. Zet middenin een oven van 200° en bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar
  8. Haal uit de oven, bedek met vetvrij papier en 2 dikke schone handdoeken, laat zo 30 minuten staan en serveer meteen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha