Aardbeientaartjes

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2019 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Steek met de bakringen 4 cirkels uit 4 plakjes cake en laat ze in de bakringen
  2. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en houd 250 gr aardbeien apart
  3. Pureer de overige 500 gr in een keukenmachine
  4. Meet in een maatbeker 4 dl aardbeienpuree af, verwarm die op matig vuur in een steelpannetje en los hierin 25 gr kristalsuiker op
  5. Laat 4-5 blaadjes gelatine in een kom ± 5 minuten weken, knijp ze uit en los ze van het vuur af in de vruchtenpuree op
  6. Roer er de fraise des bois-likeur door en laat het mengsel afkoelen
  7. Scheid intussen voorzichtig het eigeel van het eiwit (het eigeel wordt niet gebruikt) en klop het eiwit met een mespunt zout en een zakje vanillesuiker in een kom heel stijf
  8. Roer de geklopte eiwitten door de aardbeienpuree en giet de puree voorzichtig in de bakringen op de cakebodems
  9. Laat de aardbeientaartjes in de koelkast minstens 3-4 uur opstijven
  10. Halveer de overige 250 gr aardbeien
  11. Klop de slagroom met wat suiker stijf
  12. Snijd de aardbeientaartjes met een mes uit de bakringen los en leg op ieder bord een aardbeientaartje
  13. Leg daar wat aardbeien naast en schep er wat slagroom naast

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker29 dec 2007 om 17:42 Reageer

    ik wil een foto

  • Bezoeker30 dec 2007 om 19:24 Reageer

    Dan ga je de taartjes bakken en maak er een foto van.Sucses!


Reageer zelf op dit recept

kaptcha