Ananas met gembergelei zwarte bessen vanillesaus

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 813 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de kroon van de ananas
  2. Steek met behulp van een ananassteker het vruchtvlees uit de ananasschil
  3. Houd de schil heel
  4. Snijd de harde kern uit het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in blokjes
  5. Snijd de gemberbolletjes in heel fijne blokjes
  6. Week voor de gembergelei de gelatineblaadjes in koud water
  7. Breng de gember- en ananassiroop met het water, het opengesneden vanillestokje en de stukjes ananas aan de kook, laat het 10 minuten trekken
  8. Los van het vuur af de uitgeknepen gelatine er in op
  9. Laat dit afkoelen tot het geleiachtig is
  10. Zeef het sap, gooi het vanillestokje weg en laat de ananasblokjes uitlekken
  11. Roer de gember en wat van de uitgelekte ananasblokjes erdoor
  12. Zet de ananasschil op een plat bord, giet er een laagje gelei in en verdeel hierin wat ananasblokjes en bessen
  13. Giet er weer gelei op en verdeel hierin weer ananas en bessen
  14. Vul de hele ananas op deze manier, zodat de vruchten gelijkmatig verdeeld zijn
  15. Laat de gelei in de koelkast opstijven
  16. Snijd de ananas in vier dikke plakken en serveer met de vanillesaus en frambozencoulis

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha