Ananas-pecantaart

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 804 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de ananas in plakken, schil ze en haal het centrum eruit
  2. Vang het gelekte sap op
  3. Beboter een taartvorm van 26 cm doorsnee met 50 g van de boter, strooi er 100 g van de basterdsuiker op
  4. Rangschik de ananas erover en verdeel de noten ertussen
  5. Zet in de koelkast
  6. Meng bloem, bakpoeder, zout en djahé en meng
  7. Verdeel de rest van de boter in stukjes, doe de rest van de suiker erbij en klop tot een homogene massa
  8. Klop één voor één de dooiers erdoor, dan het aroma
  9. Spatel in gedeelten het bloem erdoor
  10. Meng rum en 5 lepels ananassap erdoor
  11. Klop de eiwitten met de vanillesuiker stijf
  12. Spatel het eiwit door het beslag
  13. Verdeel het beslag over de ananas
  14. Bak 20 minuten op 225°, dan 15 minuten op 190°
  15. Laat in de uitgeschakelde oven met de deur op een kier 10 minuten staan
  16. Lauwwarm serveren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha