Angelfoodcake

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1189 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de eiwitten in een kom schuimig
  2. Meng er het bakpoeder, het citroensap en 1 theelepel koud water door
  3. Voeg er al kloppend geleidelijk 125 gr fijne tafelsuiker en 2 zakjes vanillesuiker bij
  4. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en het eiwit heel stijf is en in pieken blijft staan
  5. Zeef de bloem enkele malen en spatel deze samen met de rest van de fijne tafelsuiker in gedeelten door het eiwitschuim
  6. Schep het beslag in een tulbandvorm met anti-aanbaklaag van 2 liter
  7. Strijk het glad
  8. Bak de cake onderin een op 175°C voorverwarmde oven in ± 45 minuten gaar
  9. Laat de cake in de oven afkoelen
  10. Stort de cake op een taartrooster
  11. Klop de slagroom met 1 zakje vanillesuiker stijf en schep het in een spuitzak
  12. Snijd de perziken in dunne schijfjes
  13. Garneer de angelfoodcake met de slagroom en de perzikschijfjes

Reageer zelf op dit recept

kaptcha