Apfelstrudel

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1073 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem boven een kom, maak in het midden een kuiltje en breek het ei erover
  2. Voeg de olie en de azijn toe en meng het vanuit het midden tot een soepel deeg
  3. Voeg tijdens het mengen in scheutjes 1 1/2 dl water toe, maar zorg dat het deeg niet te nat wordt
  4. Strooi bloem op een werkvlak en kneed het deeg hierop ± 10 minuten goed door tot het van de handen loslaat
  5. Vorm het deeg tot een bal, leg die in een kom, dek met plasticfolie af en laat het deeg in de koelkast minstens 30 minuten rusten
  6. Schil intussen de appels en snijd ze in stukjes
  7. Doe die in een kom en sprenkel er het citroensap over
  8. Laat de frambozen goed uitlekken en dep ze eventueel met keukenpapier droog
  9. Schep de frambozen, rozijnen, basterdsuiker, kaneel en amandelen door de stukjes appel
  10. Verhit in een koekenpan 50 gr boter en bak het paneermeel hierin al omscheppend goudbruin
  11. Smelt in een steelpan de rest van de boter
  12. Verwarm de oven voor op 200°C
  13. Kneed het deeg weer goed door en verdeel het in 2 stukken
  14. Bestrooi het werkvlak weer met bloem en rol hierop 1 stuk deeg tot een flinterdunne lap uit
  15. Spreid een theedoek uit en bestrooi hem met bloem
  16. Til de deeglap op, trek hem uit tot het deeg bijna doorschijnend wordt, leg de deeglap op de theedoek en strooi er de helft van het paneermeel over
  17. Leg het appelmengsel op 1/3 deel van het deeg en rol de deeglap op door de theedoek aan één kant voorzichtig omhoog te trekken
  18. Vet een bakplaat in, leg de deegrol op een helft van de plaat en bestrijk hem met gesmolten boter
  19. Maak op dezelfde manier nog een deegrol
  20. Bak de apfelstrudel in het midden van de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar
  21. Serveer de strudel warm of laat hem op de bakplaat afkoelen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha