Appelpannenkoektaart met slagroom gekarameliseerd

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1057 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand
  2. Klop een niet al te dun beslag van de bloem, de eieren, het zout, de stroop, de kaneel en het bier
  3. Rasp de appels grof en roer ze door het beslag
  4. Verhit in een kleine koekenpan (16 cm doorsnee) steeds een klein beetje olie en bak van het beslag ± 6 pannenkoeken
  5. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en bewaar hem in de koelkast
  6. Leg 1 pannenkoek op een vuurvaste schaal, strooi er wat bruine suiker over en leg er flinters boter op
  7. Laat de suiker onder de grill iets smelten (= karameliseren)
  8. Leg er steeds een volgende pannenkoek op en laat de suiker iets smelten
  9. Laat bij de laatste pannenkoek de suiker krokant worden
  10. Schep voor het serveren de slagroom op de taart en laat die erover lopen
  11. Bestuif de taart met kaneel
  12. Geef de rest van de slagroom er apart bij
  13. U kunt de taart wan warm of koud eten

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker02 aug 2007 om 21:10 Reageer

    hmm wat lekker!

  • Bezoeker02 aug 2007 om 21:10 Reageer

    ieee bah!


Reageer zelf op dit recept

kaptcha