Appelplaattaart uit de Savoie

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1145 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een rechthoekige deeglap ter grootte van de bakplaat (± 25 x 35 cm)
  2. Leg de deeglap op de bakplaat en zet die ± 30 minuten in de koelkast
  3. Roer intussen de boter en de suiker zacht en romig
  4. Voeg het ei en de amandelen toe en roer alles tot een gladde crème
  5. Snijd de deegranden eventueel mooi bij en prik de deegbodem regelmatig met een vork in
  6. Verdeel de amandelcrème over de deegbodem, laat rondom een rand van 2 1/2 cm vrij
  7. Verwarm de oven voor op 200°C
  8. Schil de appels, boor het klokhuis uit en snijd de appels in tweeën
  9. Snijd de helften in plakjes en snijd de plakjes net niet helemaal los
  10. Druk zachtjes op de plakjes, zodat de appelhelften open waaieren
  11. Schik de halve appels in 3 rijen op de amandelcrème (± 4 helften per rij)
  12. Bak de appeltaart ± 20 minuten in het midden van de oven
  13. Verwarm de abrikozenjam met het citroensap en breng dit aan de kook
  14. Lepel de warme jam direct uit de oven over de appels en laat de taart afkoelen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha