Appels met vanillesaus gevuld uit de magnetron

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1021 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de melk met het opengesneden vanillestokje en de citroensap in een hoge glazen maatkan en zet 4 minuten afgedekt op 700 watt
  2. Laat 5 minuten staan en zeef dan
  3. Schil de appels dun, boor ze uit en vul ze met een mengsel van krenten, rozijnen, rietsuiker, kaneel en de verkruimelde beschuit, druk goed aan
  4. Plaats in een ingevette glazen schaal en strooi een eventueel restantje vulling over de appels
  5. Beleg elke appel met 1/4 deel van de boter, schenk appelsap erbij en zet 10 minuten onafgedekt op 700 watt, elke 3 minuten met het sap overgieten en de schaal een slag draaien
  6. Laat de appels nog 2 minuten nagaren
  7. Roer de custardpoeder met de dooier en de suiker glad, klop door de warme melk en zet 2 minuten op 700 watt, klop elke 30 seconden
  8. Serveer de appels met de saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha