Appeltaart Engels

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1109 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe voor het deeg de boter met de suiker in een beslagkom en wrijf ze goed door elkaar
  2. Kneed er vervolgens één voor één de eireren door en kruimel er dan de bloem door
  3. Laat het deeg in de koelkast ± 30 minuten opstijven
  4. Klop voor het beslag 50 gr boter, de suiker en de citroenrasp goed door elkaar
  5. Voeg er vervolgens één voor één de eieren aan toe
  6. Giet de bloem met het bakpoeder door een zeef en spatel ze door de suiker-eiermassa
  7. Roer er tenslotte de melk door
  8. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kwarten
  9. Snijd de bolle kant van elk kwartje waaiervormig in
  10. Wrijf een taartvorm van ± 18 cm doorsnee met boter in
  11. Rol het deeg uit en bekleed er de vorm mee
  12. Verdeel de abrikozenconfiture over de bodem en strooi er de rozijntjes op
  13. Verdeel het taartbeslag over de vorm en schik er de ingesneden appelkwartjes op
  14. Bak de taart ± 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven
  15. Haal hem uit de oven, neem de vorm weg en laat de taart op een rooster afkoelen
  16. Bestrooi de taart, als hij volledig is afgekoeld, met de bloemsuiker
  17. Tip: Als alle ingrediënten voor het deeg door elkaar zijn gemengd, moet u het in de koelkast laten rusten
  18. De tijd die in het recept is aangegeven, is een minimum tijd
  19. U kunt het deeg, verpakt in plastic, makkelijk enkele dagen in de koelkast bewaren
  20. Afgebakken biscuitdeeg kunt u makkelijk invriezen en pas later verder verwerken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha