Appeltaart V

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 976 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de suiker met weinig water en de citroenschil
  2. Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en verwarm die met de krenten in de suikerstroop tot ze wat zachter zijn
  3. Neem de appels uit het suikerwater en schep ze over in een schaal
  4. Verwijder de citroenschil en laat het vocht in een steelpan tot een stroopje inkoken
  5. Giet dit over de appels en laat ze afkoelen
  6. Doe de bloem, de basterdsuiker, het ei en het zout in een kom, snijd de boter klein en kneed alles vlug door elkaar tot een gelijkmatig deeg
  7. Verwarm de oven voor op 175°C
  8. Houd een stuk van het deeg apart voor het vlechtwerk op de taart en rol de rest op een met bloem bestoven werkblad uit
  9. Beboter de vorm, leg het deeg erin en maak de zijkant 3-4 cm hoog
  10. Vul de deegvorm met de appelvulling, snijd reepjes van het overgebleven deeg en leg die in ruiten over de vulling
  11. Vouw het deeg dat boven de vulling uitsteekt over de uiteinden van de reepjes en bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier
  12. Zet de vorm in het midden van de oven op het rooster en bak de taart in ± 50 minuten gaar
  13. Neem de taart uit de oven, laat hem afkoelen en verwijder de vorm
  14. Serveer met slagroom

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha