Berliner bollen

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1069 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed de ingrediënten tot een smeuïge massa en laat die op een warme plaats staan tot het volume is verdubbeld
  2. Zet de mixer op de hoogste stand en kneed hiermee nogmaals goed door
  3. Rol het deeg op een werkblad uit tot een lap van 1/2 cm dik en steek daar met een glas of kopje ronde plakjes van 5-7 cm doorsnee uit
  4. Leg de schijfjes op een met bloem bestrooide bakplaat en laat ze nogmaals ± 20 minuten op een warme plaats rusten
  5. Bak de Berliner bollen in een frituurpan met plantaardig vet of plantaardige olie aan beide kanten goudbruin
  6. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en rol ze dan in suiker

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha