Bitterkoekjes

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1842 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal de gepelde amandelen tweemaal met 150 gr suiker fijn
  2. Vermeng ze dan met de rest van de suiker en zoveel eiwit tot een vrij slap deeg is ontstaan
  3. Leg vetvrij papier op de bakplaat en spuit daar met een spuitzak met een gladde mond kleine bolletjes op
  4. Druk ze met een vochtige doek een beetje plat en bak ze laag in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 1/2 uur bruin en gaar
  5. Laat ze op het papier afkoelen en neem ze er dan voorzichtig af
  6. Mochten ze toch nog plakken, maak dan het papier aan de onderkant vochtig

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker28 mei 2008 om 07:13 Reageer

    Ik heb het recept geprobeerd, maar het kwam eruit als een grote plakkerige laag die hol was binnen, in plaats van koekjes. 1 eiwit hiel het geheel ook niet in het minste samen. Drie eiwitten wel, maar nog lang was het geen "slap deeg" (het woord slap suggereert bijna vloeibaar), het was nog steeds stevig. Minder eiwitten, en dan de hoopjes op de plaat scheppen? Meer eiwitten zodat het echt 'slap' wordt? (lijkt mij niet de juiste oplossing, omdat eht geheel al samensmolt als 1 plaat)


Reageer zelf op dit recept

kaptcha