Bladerdeegbakje met vers fruit

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1379 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  2. Verwarm de oven voorop 200°C
  3. Vet 4 kleine taartvormpjes (doorsnee ± 10 cm) met boter in en bekleed ze met het bladerdeeg
  4. Snijd de overhangende randjes eraf
  5. Bestrijk ze met losgeklopte eidooier en bestrooi met de suiker
  6. Bak de bakjes in ± 20 minuten goudbruin en gaar, neem ze uit de vormpjes en laat ze afkoelen
  7. Rasp intussen de schoongeboende citroenschil dun af en pers de vrucht uit
  8. Pel de banaan en snijd hem in plakjes
  9. Was de druiven, halveer ze eventueel en verwijder de pitjes
  10. Schil de kiwi's, snijd het vruchtvlees in plakjes en halveer die
  11. Schep het fruit met 1 eetlepel citroensap door elkaar
  12. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf
  13. Houd 1 theelepel rasp apart en spatel er de rest van de rasp met een paar druppels citroensap en poedersuiker door
  14. Doe het geheel over in een spuitzak met grove kartelmond en leg die tot het gebruik in de koelkast
  15. Vul de afgekoelde bakjes met het fruit en garneer met een flinke toef slagroom en wat citroenrasp

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha