Briochehart met banketbakkersroom Valentijnse

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2477 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Brioche: Roer de gist met de suiker en de melk los tot een vloeibare massa
  2. Zeef de bloem met het zout klop de eieren los
  3. Houd 2 eetlepels ei achter
  4. Doe de rest van het ei met het gistmengsel en de boter bij de bloem en kneed het tot een elastisch deeg dat van de wand van de kom loslaat
  5. Kneed er met de hand de hazelnoten door en laat het deeg afgedekt op een lauwwarme plaats 30-40 minuten rijzen
  6. Kneed het deeg dan heel kort door, druk het in de vorm en laat het afgedekt op een lauwwarme plaats 1-1 1/2 narijzen
  7. Verwarm de oven voor op 200°C
  8. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het achtergehouden ei
  9. Bak de brioche 25-30 minuten op het rooster in het midden van de oven
  10. Stort hem op een taartrooster en laat afkoelen
  11. Banketbakkersroom: Breng de melk met het vanillestokje en 40 gr suiker op middelhoog vuur aan de kook en laat het daarna op laag vuur 10 minuten trekken
  12. Klop de eidooiers en de rest van de suiker dik en schuimig en klop de maïzena erdoor
  13. Zeef de melk en schraap het merg boven de melk uit het vanillestokje
  14. Schenk de hete melk al kloppend bij het eimengsel, doe het terug in de pan, breng het al roerend aan de kook en laat nog 2 minuten doorkoken
  15. Schenk de banketbakkersroom in een schaal, strooi er poedersuiker over en laat het iets afkoelen
  16. Dek de schaal af en laat het in de koelkast verder afkoelen
  17. Klop de afgekoelde banketbakkersroom op
  18. Klop de slagroom stijf en meng hem luchtig door de banketbakkersroom
  19. Glaceren: Halveer het briochehart overlangs, verdeel de banketbakkersroom over de onderste helft en leg de andere helft erop
  20. Breng de bessengelei met 1 eetlepel water aan de kook en laat de gelei oplossen
  21. Strijk de gelei over het brood, strooi er het amandelschaafsel over en laat de brioche afkoelen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha