Brownies II

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 861 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier of vet hem in
  3. Hak de noten fijn
  4. Smelt de chocolade 1 minuut in de magnetron op vol vermogen en laat afkoelen
  5. Mix de boter, 325 gr suiker, de melk, de eieren, de gesmolten chocolade, de bloem, het cacaopoeder, de vanillesuiker en het zout in een kom door elkaar
  6. Schep het beslag in de vorm en zet die 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig is; binnenin mag de koek zacht blijven
  7. Laat de koek afkoelen
  8. Laat voor de karamelsaus de rest van de suiker in een pan met dikke bodem goudbruin kleuren, maar niet te donker, want dan smaakt de karamel bitter
  9. Voeg het sinaasappelsap toe en breng het al roerend aan de kook
  10. Los gestolde stukjes karamel op door te blijven roeren
  11. Laat de saus 2-3 minuten inkoken tot de dikte goed is (ze wordt nog dikker als ze is afgekoeld)
  12. Snijd de koek in vierkantjes
  13. Schep het ijs en de slagroom erbij en schenk de saus erover
  14. Bestrooi met een snuf cacao en kaneel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha