Bruidstaart deel dag van tevoren

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1125 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Beboter de cakevormen en leg op de bodem een stukje boterhampapier
  2. Roer de boter met de suiker, het zout, het vanillemerg, de vanillesuiker en de geraspte citroenschil tot room
  3. Voeg één voor één de eieren toe en roer de massa, telkens als een ei is toegevoegd, egaal en schuimig
  4. Meng de gezeefde bloem in een paar slagen luchtig door het beslag en klop daarna niet meer
  5. Was en droog de rozijnen, snijd de kersjes en de sukade klein en meng ze (met wat rum) door het deeg
  6. Doe het cakedeeg over in de vormen
  7. Schuif het rooster zo laag in de oven dat het midden van de vormen in het midden van de oven komt en bak de cakes in een matigwarme oven (140-160°C) in 75-90 minuten gaar en heel lichtbruin De cake is gaar als een breinaald, die in het midden van het deeg wordt gestoken, er droog uitkomt
  8. Laat de cakes even staan om ze steviger te laten worden, maak ze zo nodig van de kanten los, keer ze op een taartrooster en laat ze afkoelen
  9. Werk de cakes de volgende dag af

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • chamberi03 mrt 2014 om 22:16 Reageer

    irritant die reclame erboven kan niet zien wat er staat


Reageer zelf op dit recept

kaptcha