Bruidstaart deel de dag zelf

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1333 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Crème au beurre: Roer de boter met 50 gr gezeefde poedersuiker tot room en meng er het smaakgevende bestanddeel door
  2. Als dit een vloeistof is, zoals koffie-extract, voeg het vocht dan druppelsgewijs toe en roer telkens tot het gelijkmatig met de boter is vermengd
  3. Gebruik bij koffie of cacao 75 gr suiker
  4. Laat de crème au beurre afkoelen en stijf genoeg worden om haar voor spuitwerk te gebruiken
  5. Als de crème te sterk is gekoeld, laat ze het vocht weleens los; wordt ze dan iets verwarmd en geroerd, dan wordt ze weer goed
  6. Snijd de taarten in 2 of 3 lagen, bestrijd de lagen die op elkaar komen met crème au beurre en druk ze stevig op elkaar
  7. Eiwitglazuur: Zeef de poedersuiker en roer die met het ongeklopte eiwit en het citroensap of de essence of de likeur tot het glazuurpapje glanzend is
  8. Kleur het glazuur naar verkiezing (roze voor frambozen- of rozensmaak, geel voor citroen, sinaasappel en ananas, groen voor marasquin- of amandelsmaak)
  9. Leg de garnering klaar, zodat u deze snel kan aanbrengen
  10. Giet het glazuur over het gebak, laat het uitlopen en strijk het met een plat gehouden mes verder uit
  11. Leg de garnering erop voordat het glazuur stijf is
  12. U kunt de staande kanten van de taarten voor het glaceren met een plak marsepein bedekken
  13. Werk de randen van de taarten af, bijvoorbeeld met een parelrandje van glazuur en spuit op de liggende vlakken een opschrift
  14. Vermeng voor het glazuur voor het spuiten van opschriften of figuren de poedersuiker met zo weinig mogelijk eiwit goed tot een dik, taai en glanzend papje ontstaat
  15. Meng er het citroensap of de marasquin door en roer het glazuur glanzend
  16. Doe het glazuur in een van papier gevouwen puntig zakje, waarvan een klein puntje is afgeknipt
  17. Vouw de bovenkant dicht en rol het op, waardoor het glazuur er langzaam schrijvend kan worden uitgedrukt
  18. Zet in de bovenste cake een glazen buisje met de lelietjes
  19. Neem hiervoor, bijvoorbeeld met een appelboor, direct na het glaceren wat glazuur en deeg weg
  20. Leg om de taart, op de taartrand, een paar kleine takjes asparagus of houd de taart geheel wit
  21. Maak de taart voor een gouden bruiloft licht goudgeel en kies ook bloempjes in deze kleur

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha