Chocolade verleiding

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1273 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet de taartvorm in met boter en bestuif hem dun met bloem
  2. Verwarm de oven voor op 160°C
  3. Klop de boter, met de suiker in ± 7 minuten lichtgeel en romig
  4. Klop de eieren er stuk voor stuk door; voeg het volgende ei pas toe, als het vorige helemaal is opgenomen
  5. Zeef de bloem met het zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout en spatel het voorzichtig door het botermengsel
  6. Doe het beslag over in de taartvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven in ± 1 1/2 uur goudbruin en gaar
  7. Laat de taart in de vorm enkele minuten afkoelen, verwijder de vorm en laat de taart op een taartrooster verder afkoelen
  8. Verwarm de jam met 2 eetlepels water en wrijf het door een zeef
  9. Klop de slagroom stijf
  10. Snijd de taart in 3 lagen, bestrijk de onderste 2 lagen met de jam en de slagroom en leg de 3 lagen weer op elkaar
  11. Breek de chocolade boven een klein pannetje in stukjes, zet het pannetje in een iets grotere pan met kokend water en laat de chocolade al roerend smelten
  12. Strijk 3 eetlepels chocolade op een glazen snijplank uit en laat het iets opstijven
  13. Schenk de rest van de chocolade over de taart, strijk het glad en laat de chocolade hard worden
  14. Maak de aardbeien schoon
  15. Schraap met een mes krullen chocolade van de chocolade op de snijplank
  16. Verdeel de aardbeien in een bergje over het midden van de taart, garneer met de chocoladekrullen en bestuif met poedersuiker

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha