Chocolade-amandeltaartjes

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 900 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal de amandelen fijn en vermeng ze met de gezeefde bloem, het zout en de suiker
  2. Snijd er met 2 messen de boter en de eidooier door en kneed met koele hand tot een soepel deeg
  3. Laat dit in de koelkast minstens 30 minuten rusten
  4. Verwarm de oven voor op 175°C
  5. Verdeel het deeg in ± 10 porties en druk het in goed ingevette taartvormpjes met een duidelijke kartelrand uit
  6. Prik met een vork gaatjes in de bodempjes
  7. Bak de taartjes in de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar
  8. Neem ze uit de oven en laat ze 5 minuten rusten
  9. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en laat ze helemaal afkoelen
  10. Snijd de abrikozen in reepjes
  11. Verwarm de jam, zeef deze en schep de abrikozen erdoor
  12. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen
  13. Breek de chocolade in stukjes, smelt ze au bain-marie en schenk de slagroom erbij
  14. Roer alles goed door
  15. Klop het mengsel glanzend, verdeel het over de bodempjes en laat opstijven
  16. Garneer met de abrikozen en de geschaafde amandelen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha