Chocolade-capelli di angelo in filodeeg met

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1392 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Chocolade-capelli di angelo in filodeeg met aardbeienijs, mangomousse en frambozensaus - Mangomousse: Pureer het vruchtvlees van de mango's in de keukenmachine
  2. Roer au bain-marie de eierdooiers los met de suiker en de witte wijn, verwarm dit en laat binden
  3. Voeg de in koud water geweekte gelatine toe en laat oplossen
  4. Zeef de mangopuree en voeg alles bij elkaar, roer goed door
  5. Breng op smaak met Mango-esprit en citroensap
  6. - Laat afkoelen en als de massa lobbig is spatel er de geslagen room door
  7. Vul 10 timbaaltjes en zet in de koelcel om op te stijven
  8. - Chocoladepasta: Werk koud
  9. Meng voor dit speciale pastagerecht alle ingredi├źnten door elkaar; nog circa 10 minuten met de hand kneden
  10. Voeg wat water toe, maar let op de juiste consistentie van de massa, want er moet uiteindelijk "engelenhaar" van worden gemaakt
  11. Leg het deeg 1 uur afgedekt in de koelkast
  12. - Maak met de pastamachine zeer dunne tagliatelle van circa 10 cm lengte
  13. Kook in ruim water de sliertjes in 1 minuten gaar en koel het af in koud water en bewaar het hierin tot het uitserveren
  14. Schud voor het uitserveren het overtollige water eraf
  15. - Aardbeienijs: Snij de vanillestokjes in de lengte doormidden en laat ze 20 minuten in de helft van de room trekken; roer regelmatig om velvorming te voorkomen (in het vel gaat veel vanillesmaak zitten)
  16. Verdeel met behulp van de staafmixer (mesje) het merg goed door de room
  17. - Was de aardbeien
  18. Breng de aardbeien met 2 eetlepels Grand Marnier aan de kook, pureer dit in de keukenmachine
  19. Meng in de au bain-marie-pan de eierdooiers, de room/vanille, de suiker en de aardbeienpuree goed door elkaar
  20. Laat door de warmte binden en breng op smaak met Aardbeienesprit en enkele druppels citroensap
  21. Laat geforceerd afkoelen, draai er ijs van
  22. - Sla de rest van de room stijf en voeg dit bij het ijs op het moment dat het ijs in de ijsmachine lobbig is geworden
  23. Als het ijs gereed is bewaar het tot gebruik in de vriezer
  24. - Filodeegbakjes: Knip/snij het filodeeg in de gewenste grootte, bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker
  25. Gebruik kleine bakjes als vorm en bak en karameliseer de filodeegbakjes in de oven op 180┬░
  26. Laat afkoelen
  27. - Frambozensaus: Kook de frambozencouli in tot de gewenste dikte, laat eerst afkoelen, breng dan op smaak met suiker en enkele druppels citroensap
  28. - Opmaak: Plaats op het koude bord een filodeegbakje, daarin de chocoladesliertjes en hier bovenop een bol aardbeienijs
  29. Stort er de mangomousse naast en schenk er frambozensaus naast
  30. Garneer met een blaadje mint en garneerchocolade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha