Chocolade-hazelnoottaart

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1199 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie
  2. Roer de boter smeuïg en roer er geleidelijk de gesmolten chocolade door
  3. Roer er de poedersuiker, de eieren en de eidooiers door
  4. Vermeng de bloem met het bakpoeder, doe er de gemalen hazelnoten bij en klop dit mengsel met een mixer lepel voor lepel door het chocolademengsel
  5. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor
  6. Schep het mengsel in een ingevette springvorm van 28 cm doorsnee, strijk het glad en bak het in 45-50 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven gaar
  7. Keer de taart op een rooster om, laat hem afkoelen en snijd hem 2 keer door

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha