Chocolademousse met Frambozen

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3077 x
  • Keuken: Frankrijk
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. In grote pan bodem water aan de kook brengen
  2. Warmtebron laag draaien en in een kleine pan au bain marie de chocolade en boter al roerend laten smelten
  3. Pan van het vuur nemen en dooier beetje bij beetje door de chocolade mengen
  4. In een schone kom eiwit en suiker stijf kloppen tot het eiwit stevige glanzende pieken heeft
  5. In een andere kom slagroom stijf kloppen
  6. Beetje van eiwit door de chocolade scheppen
  7. Zodra chocolade eiwit heeft opgenomen rest van het eiwit luchtig doorscheppen
  8. Slagroom door chocolademengsel scheppen
  9. Mousse in de koelkast minimaal 3 uur laten opstijven
  10. Chocolademousse kwartier voor serveren uit de koelkast nemen
  11. IJsschep in heet water dompelen en mousse hiermee op vier borden scheppen
  12. Garneren met frambozen en wat poedersuiker

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha