Chocolademousse met mango

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 965 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Koeltijd 2 uur Breek de pure chocolade in stukjes
  2. Doe de chocolade met melk in een klein pannetje en zet dit in een pan met kokend water
  3. Laat de chocolade al roerend smelten
  4. Neem de pan van de hittebron
  5. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water
  6. Breng in een ander pannetje de sherry aan de kook en los de goed uitgeknepen gelatine erin op
  7. Roer de opgeloste gelatine door de chocolade en laat het mengsel in de koelkast afkoelen en iets opstijven
  8. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de afgekoelde chocolade
  9. Laat de mousse in de koelkast in ca
  10. 2 uur opstijven
  11. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in mooie parten van de pit los
  12. Verdeel de chocolademousse over 4 glazen coupes en garneer met de mango

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha