Chocoladetruffeltaart1

desserts
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 998 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 250? C
  2. Doe couverture, melk en boter in een pan en verwarm het tot de chocolade is gesmolten
  3. Voeg de suiker toe en laat deze, onder voortdurend roeren, oplossen
  4. Voeg het vanillemerg toe
  5. Neem de pan van het vuur en roer de gezeefde bloem, in kleine beetjes tegelijk, door het iets afgekoelde chocolademengsel
  6. Als alle bloem door de chocolademassa is opgenomen het mengsel overdoen in een ingevette bakvorm
  7. Zet de bakvorm in de oven en schakel meteen de temp terug naar 200?C
  8. Schakel na 16 min
  9. de oven uit en laat het taartje nog 5 min
  10. (exact) in de oven staan met de deur open
  11. Laat wat afkoelen, stort de taart, laat verder afkoelen en zet hem, in aluminiumfolie verpakt in de koelkast
  12. Serveer in zo dun mogelijke plakjes op kamertemperatuur met bijv
  13. een creme anglaise
  14. Het taartje kan lange tijd worden bewaard in de diepvries

Reageer zelf op dit recept

kaptcha